Kribkesroute 2020 geannuleerd

De impact die corona heeft is groot, op alles en iedereen. We zijn beperkt in onze vrijheid, we kunnen minder of helemaal niet op bezoek bij familie en vrienden en we zijn meer aan huis gebonden. Voor een positieve noot hadden we als organisatie van de Kribkesroute graag weer een paar mooie routes door ons sfeervolle Liempde uitgestippeld. Maar helaas: we hebben moeten besluiten dat we de Kribkesroute van 2020 niet kunnen en willen organiseren.

Het klinkt misschien vreemd omdat het lopen van de verschillende routes in de buitenlucht plaatsvindt. Maar met de Kribkesroute faciliteren en stimuleren we veel reisbewegingen en het samenkomen van veel mensen. Tijdens de laatste edities was het op meerdere momenten erg druk in het dorp. Toen een prachtig beeld, maar met corona in het achterhoofd, nu eerder verontrustend.

Na afstemming met de gemeente was het duidelijk: wij kunnen in de huidige situatie niet voldoende veiligheid garanderen en we willen niet verantwoordelijk zijn voor mogelijke gevolgen op de gezondheid van mensen. Daarbij is de onzekerheid over hoe de situatie zich gaat ontwikkelen te groot. Dus: geen oproep om mee te doen, geen folders, geen nieuwe routes, geen treintje, geen Kribkesroute in 2020.

Voor de duidelijkheid: het staat iedereen vrij om zijn of haar eigen kribke in de tuin of voor het raam te zetten en buiten wandelen mag nog steeds. Wij hopen dan ook dat het dorp er weer prachtig uitziet en dat mensen daar op eigen gelegenheid, veilig en verantwoord, van kunnen genieten. Maar een georganiseerde Kribkesroute zal moeten wachten tot 2021…

Ondanks deze tegenslag hopen we natuurlijk weer op veel enthousiasme en deelname aan de volgende editie, want het blijft een prachtig schouwspel; de grootste Kribkesroute van Nederland!
Wij kijken daar naar uit, en zullen tijdig contact opnemen met alle betrokkenen om er weer iets moois van te maken. Hiervoor kunnen we overigens nog hulp gebruiken, met name op het gebied van de website, social media en communicatie. Heb je interesse om mee te helpen, neem dan even contact op met ons via info@kribkesrouteliempde.nl

Voor nu wensen we iedereen veel sterkte, gezondheid en ondanks alles toch mooie dagen.

Vriendelijke groeten,

Vereniging Kribkesroute Liempde