Over Kribkesroute Liempde

De Kribkesroute is het geesteskind van Anton van de Ven, die in 2010 in het Limburgse Epen onder de indruk was van de kerststallen die daar te bewonderen waren. Inclusief een route die langs alle stalletjes voerde.

Anton vond dat zijn dorp Liempde ook bij uitstek geschikt was voor een dergelijke opzet en riep in 2012 zijn mede-dorpsbewoners op om een kerststal te plaatsen.
Binnen een aantal jaar was de Kribkesroute Liempde uitgegroeid tot de grootste kerststallenroute van Nederland met bijna driehonderd deelnemende kerststallen.

De combinatie met ‘Liemt in ’t Licht’, waarmee de oude straten, huizen en boerderijen op hun mooist zijn is een succesformule.

Tegenwoordig ontdek je door het hele dorp de mooiste kribkes. Soms traditioneel, dan weer van Lego, in miniatuur, of juist levensgroot. Je voelt de verbondenheid, waarbij honderden mensen meedoen, meehelpen en de routes wandelen.

En niet te vergeten, de gastvrijheid met zoveel mensen van buiten die zich welkom voelen.

Gratis evenement

Kribkesroute Liempde is een gratis evenement dat door vrijwilligers wordt georganiseerd en waar u geen entree voor hoeft te betalen.

Meerdere routes

Er zijn diverse routes met verschillende lengtes te bewandelen. Deze starten allemaal vanuit het centrum van het dorp.

Rolstoelvriendelijk

Naast de routes door alleen het dorp of juist met meer buitengebied, is er ook een kind- en rolstoelvriendelijke route!